Öğr. Gör. Dr.

canay@subu.edu.tr

Sosyal Hesaplar

Hakkında

Özkan Canay, 1977 yılında Sakarya'da doğdu ve ilköğretim ile ortaöğretimini Sakarya'da tamamladı. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünden ve 2002 yılında Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalında yüksek lisansını, 2024 yılında SAÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Bilgisayar ve Bilişim Mühendisliği Anabilim Dalında doktora öğrenimini tamamladı. Canay, 1996 yılında Sakarya Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nda programcı olarak işe başladı ve 2002 yılında Öğretim Görevlisi oldu. Sakarya MYO ve Adapazarı MYO'da çeşitli bilişim dersleri verdi. Uzmanlık alanları veri bilimi, makine öğrenmesi ve yapay zekadır.

Canay, Sakarya Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nda Üniversite Web Yöneticiliği, Sistem Yöneticiliği, İnternet Yazılım Geliştirme Grup Başkanlığı, Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulunmuş ve 50'den fazla yazılım geliştirme projesinde geliştirici ve proje yöneticisi olarak çalışmıştır. 2005 yılında Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kuruluşuna öncülük etmiş; bu birimde altı yıl müdür yardımcılığı, iki yıl müdürlük yapmıştır. Bu süreçte, ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi, Uzaktan Eğitim, Bilişim Politikaları ve üniversitelerle yazılım işbirliği çalışmalarında yer almıştır. 2002-2018 yılları arasında uzaktan eğitim sunan SAÜ Adapazarı MYO'da öğretim görevlisi olarak ders veren Canay, 2018'de Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin kurulmasıyla birlikte SUBÜ Sakarya MYO'ya geçmiş ve burada bilişim dersleri vermeye devam etmektedir.

Uzmanlık Alanları

• Bilgisayar Yazılımı (Software Engineering)
  • Bilişim Sistemleri (Information Systems)
  • Yapay Zeka (Artificial Intelligence)